Werkwijze

Ik behandel uw paard op afspraak bij u aan huis of op stal. Een behandeling duurt ongeveer 1 uur. Alvorens de massage begint wordt uw paard goed geobserveerd op houding en bouw. Tijdens de intake worden diverse vragen gesteld over de eventuele aanwezige klachten, welke tak van sport er gereden wordt en in welke discipline. Na één behandeling is er vaak al een verbetering waar te nemen. Als start is het aan te bevelen om uw paard 3x kort achter elkaar te masseren. In overleg kunnen er preventiebehandelingen plaats vinden. Indien een paard niet verbetert kan dat komen door; spiergeheugen, chronische aandoening of harnachement. Het is dan raadzaam om een dierenarts, hoefsmid of eventueel een tandarts te raadplegen.
 

Wanneer kan er niet gemasseerd worden:

  • Bij ziekte, algehele lusteloosheid, koorts
  • Bij ernstige blessures, kreupelheid. Het is mogelijk dat bij kreupelheid in overleg met de dierenarts toch besloten wordt dat massage een goede aanvulling kan zijn.
  • Bij infectie ziekten
  • Bij huidaandoeningen

Als een merrie drachtig is hoor ik dat graag vóór de massage. Bij twijfel adviseer ik om contact op te nemen met de dierenarts. Equilibrium stelt geen diagnose en de behandeling is nooit een vervanging voor de dierenarts.

massage 024
massage 028