Behandelmethodes

Triggerpointtherapie of myofasciale therapie

Een triggerpoint is een verkramping/stagnatie van een klein deel van een spier. Dit ontstaat vaak door overbelasting, trauma of vermoeidheid. Je kunt dit daadwerkelijk voelen met je vingers, vaak pijnlijke knopen. Pijn vertelt je dat er iets mis is en dat daar aandacht nodig is. 

Het meest kenmerkende van een triggerpoint is dat je de pijn voelt op een andere plaats in het lichaam. Dit noem je uitstralende of afgeleide pijn. De therapie is erop gericht de triggerpoints op te zoeken en te inactiveren.

DSC_0988

Cupping

Cupping is een methode waarbij een kop, gemaakt van glas wordt aangebracht op het huidoppervlak. Men doet dit door de cup op de huid vacuüm te zuigen en wordt gebruikt om toxines* (gifstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. De functie van deze methode is tevens om Wind-kou in het lichaam te verdrijven en om bloedstagnatie en pijn op te heffen.

Deze oude en zeer eenvoudige behandeling werkt ontspannend, vermindert cellulitis en verlicht bij spierpijn, stijve nek en vele andere kwaaltjes.
Na een cupping behandeling kan er lokaal een rode plek te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel welke na enkele dagen zal verdwijnen. Nadat de roodheid is verdwenen zal er verbetering in de symptomen optreden.

DSC_1259

Moxa Therapie

Moxatherapie is een techniek waarbij een staafje van het kruid Artemisia tot ontbranding wordt gebracht en boven bepaalde punten op de meridianen wordt gehouden tot de warmte naar binnen trekt. Deze warmte werkt stimulerend. Ook wordt het gebruikt op bepaalde pijnlijke plekken, maar dan in stervorm om de pijn te laten afnemen.

DSC_1273

Stoelmassage

Een stoelmassage is een verkorte toepasbare vorm van Shiatsu massage. Het is preventief bedoeld voor spanningsklachten ten gevolge van stress of een niet optimale werkhouding. De stoelmassage biedt een ontspannende massage van nek, schouders en rug, uit te breiden met hoofd, handen en armen.

Men neemt gekleed plaats op een speciaal hiervoor ontwikkelde stoel, die alle ledematen goed ondersteund. Tijdens de massage oefent de therapeute druk uit op een serie acupressuurpunten, die de interne energiehuishouding beïnvloeden en mobiliseert zij gewrichten en spieren. Zo worden eventuele blokkades opgeheven en de doorbloeding gestimuleerd.

De stoelmassage ontspant die delen van het lichaam, die het meest te lijden hebben van (werk)-stress of een verkeerde houding. Na afloop voelt men zich ontspannen en heeft men weer volop energie!

DSC_1309

Dorn-Therapie

De Dorn-methode is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling en richt zich in eerste instantie op het corrigeren van verschoven wervels of gesubluxeerde gewrichten.

Gesubluxeerde gewrichten – welke een vergrote gewrichtsspleet kunnen laten zien – vindt men met name bij de benen, armen en heiligbeen. Iedere vergrote gewrichtsspleet betekent een blokkade van de vrije stroom van levensenergie en veroorzaakt in de loop der tijd pijnklachten. Zulke “uitgerekte” gewrichten zijn niet volledig belastbaar. Zij kunnen door de Dorn-methode door druk én een gelijktijdige beweging in hun goede positie terug worden gebracht.

Het kan gebruikt worden bij ziektes, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. De Dorn-methode is vrij van ongewenste bijwerkingen maar zeer werkzaam.

Therapie-1200x675

Access Bars – Consciousness

Access BARS is een zachte behandeling via drukpunten op het hoofd, waarmee je het lichaam in staat stelt om vastzittende gevoelens, gedachten, ideeën, overtuigingen en gedragspatronen los te laten.

De naam ‘Bars’ is te vertalen als ‘banen’ en is een verzamelnaam voor 32 punten die energiepunten vormen door en op het hoofd.  Daarin ligt de elektrische lading van alle gedachten, ideeën, houdingen, beslissingen en overtuigingen die je ooit hebt gehad als patroon opgeslagen.

Door deze specifieke punten met aanraking te activeren, laat het toe om spanning te ontladen, zodat er meer ruimte gecreëerd wordt voor nieuwe mogelijkheden. Het verandert de hersengolven en elektrisch functioneren van de hersenen.

Elke Bar correspondeert met een aspect of gedeelte in je leven. Er zijn Bars voor: het lichaam, genezing, controle, bewustzijn, creativiteit, kracht, veroudering, seksualiteit, plezier, verdriet, tijd en ruimte, communicatie.

Na de behandeling blijven de Bars ‘lopen’ totdat je zelf voelt dat je opnieuw een sessie wilt ontvangen. Ook na een heftige gebeurtenis kan een Bars behandeling verlichting geven. Iedere keer dat je het weer laat doen, wordt het effect intenser. Het daadwerkelijk opmerken van resultaat en verandering kan zich voordoen tot ongeveer drie tot vier weken na de sessie.

Een Access Bars behandeling kan een prima aanvulling of ondersteuning zijn van een herstelproces. 

Access Bars